DE KERN

logo yocoon houtkachels

De kern van alle VUURS kachels is de YOCOON ® verbrandingstechniek. De combinatie van de hoge temperatuur en vermenging met zuurstof zijn hierin op ultieme wijze afgesteld middels een twee-traps verbranding.

De eerste trap is de stookkamer, waarin het hout verbrandt. Ditzelfde gebeurt in een traditionele kachel. De hete lucht die ontstaat (zo’n 400 graden), zuigt dankzij het speciale ontwerp naar het erachter gelegen gedeelte.

In deze tweede trap begint de hete lucht te wervelen en loopt de temperatuur op naar maar liefst 1200 graden. Hierdoor verbranden de aangezogen ‘rest’-stoffen van het verbrande hout vele malen beter dan traditionele kachels.

Raam
Luchtstromen binnen in de kern maken dat het glas schoon blijft en je hier weinig onderhoud aan hebt. Het dubbele glas in de deur voorkomt ernstige brandwonden.

Uitstoot van CO is een actueel onderwerp. Waar vuur is, komt CO vrij. De minieme CO-uitstoot laat zien dat de verbranding bijna volledig is en dat er een zeer lage uitstoot van schadelijke stoffen is. Wel zo prettig voor je omgeving.

Gezien de vrijwel volledige verbranding, komt er nog maar weinig rook door het rookkanaal. Het rookkanaal blijft veel langer schoon.

VUURS kachels hebben een gemiddelde CO-uitstoot van 0.02%. Dat is 80% onder de ECO-design normen die vanaf 2022 gelden in Europa. En vergelijkbaar met een HR cv-ketel.

De kern is gemaakt van cortenstaal en aan de binnenkant bekleed met keramische materialen.

ontwikkeld met een passie voor vuur

passiepassie

oog voor eenvoud en gemak

essentieessentie

betrouwbare materialen, eenvoudig in gebruik

robuustrobuust

 

De oorsprong voor de schone verbrandingstechniek ligt in de ‘rocket stove’. Ontwikkelaar Maarten Kraanen heeft zich volledig toegelegd om deze techniek te verfijnen en productieklaar te maken, met als resultaat een betrouwbare, schone verbrandingskamer.

YOCOON® is gespecialiseerd in het bouwen van schone houtkachels. Naast vrijstaande design modellen, bouwen ze ook op maat gemaakte houtkachels naar eigen ontwerp. De schone verbrandingskamer kan opgenomen in een muur of vrijstaand geplaatst voorzien van een mantel van leem of beton.